Baggrund

Om “#144. Jeg elsker dig”.
Jeg havde planlagt denne ode længe, men kunne ikke ’fås has’ på den. Jeg ville fortælle om min voksende trang til at anerkende andre mennesker … fortælle dem, at jeg lagde mærke til dem og indimellem, at jeg elskede dem … altså elske som i ’omsorg’ … ikke som i ’kæreste’.

I starten af september drog jeg til Løgumkloster Refugium på en skrive retræte. Efter et par dage, der var lidt forvirrende for mig, fordi de fokuserede på alt andet end det, som jeg fokuserede på … fx. idé generering, nonstop skrivning med mere … lykkedes det mig at finde et lille frirum fuld af inspiration …. og så skrev jeg denne ode.

#144. Jeg elsker dig
DEN FØRSTE ODE FRA LØGUMKLOSTER REFUGIUM

TID 2023.09.03 16:43:24
RUM 55.057119 8.950556

Jeg fornemmer din usikkerhed, når du forstiller dig …
og i usikkerheden ser jeg din uendelige kærlighed.

Jeg ser det lille, kærlige væsen,
du gemmer dybt i dit indres mørkeste kroge.
Jeg tror ikke, du tænker over det,
men inderst inde ved du godt, du gemmer det af frygt.

Hvorfor slipper du det ikke ud? Det vil så gerne ud.
Hvad kan der ske?
Hvor galt kan det gå?
Tror du, det løber væk?
Vær ikke bange … det gør det ikke … det elsker dig jo.
Men det elsker også kærligheden …
og har brug for at øse af den.

Se på mig nu … lyt til mig … jeg siger:
– Jeg elsker dig.
Jeg elsker dig ikke som mand og kæreste,
men jeg elsker dig som menneske og ven,
og jeg elsker det lille væsen i dine mørke kroge.
Jeg vil dig alt det bedste …
og jeg håber inderligt, du finder modet,
når jeg nu igen siger til dig:
– Jeg elsker dig.

Gå ud og find én og sig: Jeg elsker dig …
og find en til … og en til … og en til …
Lad os vandre sammen og lad os opleve,
at hver eneste, vi elsker på vores vej,
gør rejsen lettere …
og netop fordi rejsen aldrig ender,
er en let rejse at foretrække fremfor en tung rejse …
eller slet ingen rejse.

12 kommentarer til “#144. Jeg elsker dig”

 1. Hallo lieber Carsten.

  Plötzlich dein Freundschaftsanfrage auf Facebook. Ich habe gezögert … suchte erst den Sinn deiner Anklicken zu ergründen. Irgendwann dennoch stieg in mir mein Spontanität hoch zur Aktion und ich drückte auf den Knopf, bewilligt.

  Sowohl ich oft mit Gott plaudere … antwortete er erstaunlicherweise hier ganz präzise, nach mein jetziges suchen um Rat.

  Ich brauchte kein fünf Sekunden als ich Gottes einmischen in mein Suchen erkannte .… bin beschäftigt mit meine, oder eine Webseite zu gestalten.. Und halte Ausschau danach nach Möglichkeiten die zu mein Leben passe. .Verblüfft über wie diese Macht des Universums alles weiss bevor ich selber darüber so richtig befinden kann.

  Was sofort mich packte lag darin das du so bist wie du bist. Ohne das ich viel sah oder gelesen hatte, vielleicht einige Zeilen, bloss. Das ist es dachte ich. – Heute Sonntag habe ich Zeit genommen in deine Welt herumzureisen. Kann nur sagen wie interessant und ideenreich du alles hingekriegt hast, liegt wohl auch an dein berufliche Laufbahn, aber nicht nur. Hier steht Gottes Fügung wie immer im Leben der das alles Hinkriegt, nicht war?

  Wollte dir nur sagen Dankeschön das du dein innerster Wille gefolgt bist, sowie Dankeschön das die Vorsehung mich dein Welt eröffnete. Welten für unseren Mitmenschen zu eröffnen, die damit zu beglücken, zu bezaubern ist es Wohl. … Das absolute fasziniert mich auf Topp. Ich meine was in uns steckt und als absolutes sich bekunden konnte, will sich zeigen, Freude erweckt hast du mein Herz berührt.

  Arbeite somit weiter mit der Webseite im Werden, um Form und Gestaltung ein passendes Gesicht zu mein Welt zu geben.

  Herzlichst Marianne Strolz Christiansen

  PS: bin geborene Schwedin, wohne seit 1968 in der Schweiz usw. Kenne seit Kindheit Martinus Gedanken. Lebte 30 Jahre mit eine Däne in eine komplementäre und schöpferische Beziehung schriftstellerische Tätigkeit. Nebst dem das ich selber ein Töpferei- und Kursbetrieb führte, stand ich mein Lebenspartner in seine Ideen sehr nahe, die dadurch zu meine ideen wurden. Verbunden in Sinnvoller Inspiration, sammele ich jetzt mein Lebens-Wissen um ein kleines Martinus Center hier in mein Haus auf den Beinen zu stellen. Das war’s aus meine Motivation, um die Welt ein bisschen schöner zu machen.

  1. Kære Marianne … tak For din meningsfyldte kommentar. Jeg ved ikke, hvilken indskydelse, der fik mig til at søge dit venskab … søger ikke ofte venskab uden en grund. Men det er jo det, der sker i livet, når vi åbner os og er stille og opmærksomme. God vind og inspiration fremover. Kærlig hilsen Carsten

 2. Kære Carsten. Du har igen skabt en stærk og dyb Ode. Hyldest til kærligheden som er så svært hånterbar. Skjuler sig gerne. Holdes tilbage. Barrikaderer sig. Alene for at “passe på sig”
  Tak for den øjenåbner. Vi længes alle efter at være elsket, at elske hinanden og sig selv åbent og uden begrænsninger- ubegrænset. Tænk, at det kan være så svært at sige “Jeg elsker dig”? Et smukt øvefelt. Du/vi, alle smukke mennesker. Jeg elsker dig.

 3. Forleden gik jeg en morgen i haven og plukkede brombær med mit barnebarn, Lucie på 3! Vi skulle nemlig bage lilla brombærpandekager! Pludselig siger Lucie: “Jeg elsker dig, farmor. Og jeg elsker også far og mor!” ❤️❤️❤️
  Så er det, at ens hjerte smelter, og luften bli’r tyk af kærlighed!
  Tak, fordi du satte ord på det med din smukke ode, Carsten!

 4. Den samme føelse opnår jeg når jeg formidler mine sange og når ind til publikum her for jeg givet min kærlighed videre og den bliver fuldt ud modtaget en forunderlig følelse. Tak for dig kære ven du ved jeg også elsker dig-:)

  1. Tak Ulla. Jeg tror, mange gode oplevelser venter os, hvis vi er opmærksomme og tør anerkende, når noget godt er under opsejling i stedet for blot at skøjte videre. Det prøver jeg at øve mig på. Kærlig hilsen Carsten

 5. Jeg elsker dig, Carsten
  Elsker dine oder
  Elsker dine refleksioner
  Elsker din måde at lytte, tale og give tid
  Elsker din omsorg for andre
  Elsker dit mod
  Elsker din tvivl
  Elsker din evige søgen
  Elsker din ro
  Elsker dit varme smil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *