Om Grøn Mad

Jeg flyttede hjemmefra Store Heddinge til København i 1970. Det var til et klubværelse på 9 m2 på 5. sal i Hammerensgade lige overfor Kastellet. Der var vel 20-25 værelser og to (bitte)små køkkener hver med en vask og 2 løse blus.

Og der begyndte jeg at lave mad! Jeg husker tydeligt min mors forbløffelse, når jeg fortalte hende om mine “kreationer”: Laver du mad? Det har du da aldrig gjort før.
Nej. Men det har jeg så gjort lige siden.

Jeg elsker at lave mad

Det betyder, at jeg snart har lavet mad i 50 år. Jeg er ikke tilnærmelsesvis på kokke-niveau, men jeg elsker at stå i køkkenet, og jeg bruger gerne 1-2 timer på at lave mad til mig selv.
Når jeg vågner om morgenen, er det første, jeg tænker på ofte: Hvad skal jeg have til aftensmad. Så hvis du kommet her for at få nogle opskrifter, som kan laves på et splitsekund, så er du gået galt i byen. Her nyder vi madlavningen, lige så meget som vi nyder maden.

Jeg har i mange år haft en “besværlig” mave … jeg følte mig oppustet, bare jeg spiste det mindste. Jeg blev undersøgt i hoved og røver, og jeg eksperimenterede med alle mulige former for kost, som fx. veganer mad, LCHF (Low Carbon – High Fat), osv. – lige lidt hjalp det.

I dag går det meget godt. Jeg har lært at spise lidt mindre og at være lidt sødere ved min mave. Alt i alt tror jeg nok, at jeg ikke er værre stillet på dette punkt end hovedparten af danskerne.

Fra Jamie Olivers simreretter til vegetarkost

Jeg har altid elsket kød, selvom jeg aldrig var nogen stor kødspiser. Bøffer på 300 gr. var aldrig mig, men derimod dyrkede jeg Jamie Oliver’s SUPER velsmagende simreretter … oksehaleragout, der havde simret en 3-4 timer, var en af favoritterne.

Men da jeg i starten af 2017 begyndte at interessere mig for Martinus, ændrede dette sig. Martinus siger, at den rette føde for mennesker er føde, der ikke indebærer drab … og det er vegetarisk føde. Og det passer meget fint ind i tidens trend … der bliver flere og flere vegetarer.

Da jeg startede på Martinus Center i Klint, var jeg kødspiser og havde ingen planer om at ændre på det. Men da jeg kom til Klint anden gang i maj 2017 mærkede jeg, at jeg fik lyst til at “gå vegetarisk”, da jeg kom hjem … dog med den lille finte, at jeg fortsat ville spise fisk.

Så det var ikke noget med, at jeg skulle overvinde mig selv. Og jeg sætter ikke nogen begrænsninger på mig selv … jeg spiser vegetarisk (+ fisk), så længe det er det, som jeg har lyst til.

Jeg er ikke vild med sociale medier. Men jeg ELSKER Pinterest.

Facebook og mange af de andre medier er ALT FOR MEGET SE & HØR. Se mig! Nu er jeg her! Hold da k…. hvor er det trættende.

Men Pinterest er virkelig et godt medie. Jeg bruger Pinterest som inspiration til min madlavning. Jeg har fortalt Pinterest, at jeg interesserer mig for mad, og jeg viser det ved at gemme mange links til spændende mad.

Så hver gang jeg går på Pinterest, så får jeg masser af gode forslag til forskellige retter, som er lige det, jeg har lyst til at lave og spise. Og lad mig sige jer én ting: Der er tusindevis af super dygtige madbloggere “out there”. Hold da helt k….

Besøg min Pinterest profil her: https://www.pinterest.dk/ulendorf/