Om Livet

“Der er to vigtige dage i vores liv. Den første er den dag, hvor vi bliver født. Og den anden er den dag, hvor vi finder ud af hvorfor”.

Mark Twain

 

Da jeg gik på pension i 2016, besluttede jeg, at der skulle ske noget afgørende nyt i mit liv. For at opfylde det ønske blev jeg nødt til at starte med at gøre noget, som jeg aldrig havde gjort før … jeg tog på højskole.

Efter at have surfet nettet et stykke tid på jagt efter spændende højskole kurser fik jeg et hint fra en god veninde: Du skulle prøve at interessere dig lidt for Martinus. Det gjorde jeg så, og det blev starten på et interessant år i 2017.

Martinus

Martinus er en dansk forfatter, som blev født i Nordjylland i 1890 og døde i København i 1981. Han var uddannet mejerist, men da han var 30 år gammel fik han en åbenbaring, der gav ham kosmisk indsigt. Det betød, at han nærmest instinktivt vidste, hvordan alting hang sammen … livet såvel som universet.

Han siger selv, at hans kosmologi er en åndsvidenskab for mennesker, der har forkastet religionen, fordi den er rent følelsesbaseret. Mange mennesker, der har behov for at vurdere religionen, livet og universet ud fra et fornuftmæssigt synspunkt, føler sig ikke hjemme i den gængse religionsopfattelse.

Martinus satte sig derfor for, at han med sin nyerhvervede indsigt ville opbygge en række analyser, der – om ikke beviste – så sandsynliggjorde den sammenhæng, som han kunne se i universet.
Det brugte han de efterfølgende 60 år på, og han skrev omkring 10.000 sider og lavede 100 komplekse symboler, der beskriver livet og kosmos.

Martinus Thomsen 1890-1981.

Martinus Instituttet på Mariendalsvej, Frederiksberg.

Se, det var jo noget, der gav mening for mig. Jeg har altid haft den faste overbevisning, at der er mere mellem himmel og jord, end vi ved. Og jeg tror på, at der er en mening med det hele, selvom jeg aldrig har troet på gud. Så jeg fattede interesse for Martinus’ kosmologi.

På højskole i Klint

Jeg tog et introduktionskursus på Martinus Centret i Klint, Nykøbing Sj. i marts måned, og siden har jeg været der 3 gange mere i løbet af 2017, og jeg planlægger et sidste besøg i efterårsferien.

Der er en fantastisk god stemning i Klint. Jeg møder en masse interessante mennesker, der ligesom jeg selv er søgende. Og Martinus’ lære er helt speciel … bl.a. siger han: Du behøver ikke tro på alt, hvad jeg siger. Tro på det, der giver mening for dig, og lad resten ligge.
Man skal heller ikke meldes ind og betale kontingent … Martinus er ikke en forening på den måde … det er bare nogle mennesker, der mødes om noget, som de synes lyder rigtigt. Noget som giver lidt mere mening med livet.

Martinus giver mening for mig … indtil videre

Så lige nu nyder jeg at have fået noget at tro på. Jeg nyder at have mødt en masse spændende mennesker, som jeg kan diskutere livet med. Det vil jeg blive ved med, sålænge det virker rigtigt.